• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/cetinmedikalizmir
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905071256221
  • https://twitter.com/home?lang=tr
  • https://www.instagram.com/cetinmedikalizmir/
  • https://www.youtube.com/channel/UCjUvriFNLUIjul7PCl1sUpA?view_as=subscriber

 WhatsApp Sipariş Hattı
Medikal Merkez Online Ürün Sipariş
Sipariş ve Teslimat
 İzmir içi siparişler 3 saatte teslim edilir.
Hasta Karyolası Kiralama

Konforlu bakım ve tedavi sürecinin vazgeçilmezi: Hasta karyolası. Motorlu, tam otomatik hasta karyolası sizi ve hastanızı rahatlatacak, tedavi sürecinde yardımcınız olacaktır!

Kiralık 2 motorlu hasta karyolası, 3 motorlu hasta karyolası ve 4 motorlu hasta karyolası modellerimiz ile İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli illerimize hizmetimizi hızlı bir şekilde taşıyoruz.

Otomatik hasta karyolası, manuel hasta karyolası, baklava tipi havalı yatak, boru tipi havalı yatak, 30 derece pozisyon veren havalı yatak gibi hasta bakımında özellikle yara bakımında kullanılan medikal ürünleri detaylı olarak sitemizden inceyebilirsiniz.

Havalı Yatak

Havalı yatak, bası yarası riski taşıyan hastaya konfor ve destek sağlamak üzere tasarlanır. Her havalı yatak taşınabilir, kompakt ve sessiz kontrol paneli ve hava pompa ünitesi içerir. Kontrol paneli üzerinden basınç değiştirilebilir.


Havalı Yatak
Karyola Kurulumlarımız
 Hasta Karyolası Kurulumlar
Hemen Kirala!
Hasta Karyolası Kiralama İzmir merkezimiz sizlere 2 motorlu hasta karyolası, 3 motorlu hasta karyolası ve 4 motorlu hasta karyolası ile hızlı ve güvenilir hizmetini sunuyor. Önemli sağlık ekipmanlarından motorlu hasta karyolaları geleneksel karyolaların çok ötesinde. Kullanım pratikliği ve güvenli dinlenme ile evlerin bakım karyolası ihtiyacını karşılıyor. Kiralık karyolanız hasta yatağınız ve serum askısınız ile geçici tedavi sürecinize katkı sağlıyor.


 hemen karyola kirala
Oksijen Konsantöratörü
Oksijen konsantratörü, oksijen tedavisinde kullanılan ve elektrikle çalışan medikal cihazlardır. Hastanız veya kendiiniz için oksijen konsantratörü satın almak veya kiralamak için Çetin Medikal uzman ekibimizden destek alabilirsiniz. Kiralık oksijen konsantratörü fiyatlarını öğrenmek için 0232 445 01 05.
Oksijen Konsantratörü
Karyola Kiralama
 İzmir kiralık hasta yatağı için tıklayınız.

Hasta Karyolası İzmir

Hasta Karyolası İzmir

İzmir'deki hasta ve hasta yakınlarımız hasta karyolası, havalı yatak, tekerlekli sandalye, oksijen konsantratörü ürünlerini sitemizde bulabilir. Ayrıca WhatsApp hatlarımızdan tıbbi cihaz siparişi verebilirsiniz.

İki motorlu hasta karyolası, üç motorlu hasta karyolası, dört motorlu hasta karyolası çeşitlerimizden hastanın fiziksel şartlarına uygun bir hasta karyolası seçmek için Bizi Arayın 0507 125 62 21 – 0505 898 25 74. Hastanın konforlu bir şekilde sağlığını tekrar elde etmesi için gerekli olan karyola ve yataklar firmamızda mevcuttur.

Hasta için rahat nefes almak, uyku düzenini korumak ve vücudundaki hareketi sağlamak sağlık açısından oldukça ehemmiyet taşır. Karyola seçiminde farklı özellik ve işlevlere sahip karyola modellerini incelemek, hastanın onayını almak gibi belirli bir süreçten geçmek gerekir. Seçim aşamasını kolaylaştırmak için medikal firmamız size her zaman yardımcı olur.


İzmir'de Otomatik Hasta Karyolası Kiralamak

Karyola kiralamak oldukça kolay bir süreci barındıran, hastaları geçiçi hastalıklarında destekleyen ve bütçe dostu bir hizmettir. Kiralama yapılan karyolalar tasarruf yapmanızı sağladığı gibi yeni ve farklı özelliklerdeki karyolaları deneme imkanı sunar, enerji ve suyun karyola üretimi yapılırken tüketilme oranını az da olsa azaltmanıza ve böylece çevreyi korumanıza yardım eder. 

Hastalar bazen karyola kiralayarak rahat edip etmeyeceğini denemek ister, bu deneme sürecinde, bazen 2 gün bazen 1 hafta içerisinde, karyolanın tedavi sürecindeki faydalarını gözlemleme imkanı elde eder. Eğer rahat ederse karyolayı daha uzun süre için temin etmek ister veya rahat etmediğini bildirerek farklı bir model arayışına girer. Bu konuda firmamız her zaman hastalarının konforuna önem verir ve hastalarına hızlı çözüm bulmak için elinden geleni yapar. 

Karyola kiralama hizmetimiz samimi bir hizmeti de beraberinde getirdiği için hastalarımız ve hasta yakınlarımız tarafından olumlu geri dönütler almaya devam ediyoruz.


Hasta Karyolası Fonksiyonları Nelerdir?

Kendisine özgü olan iş görme kabiletine işlev, fonkiyon veya görev denir. Hasta karyolasının hastalık, kaza veya yaralanma sonucu fizik veya ruh sağlığı bozulan hastaların yaşam kalitesini artıran kendine özgü işleri, fonksiyonları vardır. Karyolaların ne tarz fonksiyonları olduğunu kolay ve detaylı olarak incelemek mümkündür.

Sırt ayarlama fonksiyonu yoluyla hastanın baş ve sırtına eğimli bir pozisyon veren modeller: 2 Motorlu Hasta Karyolası, 3 Motorlu Hasta Karyolası, 4 Motorlu Hasta Karyolasıdır. Sırt fonksiyonu evde hastanın baş ve sırtını yükseltmeyi kolaylaştırır. Vücudun üst bölgesini kaldırıp indirmek bu karyolalarda mümkündür. Karyolada dik oturmak otomatik karyolaların bariz bir fonksiyonudur, dinlenme ve uyuma pozisyonunda bu fonksiyondan yararlanılır. Örneğin KOAH gibi bazı solunum ile ilgili hastalıklarda yarı uyar pozisyonda yatmaları doktor tarafından tavsiye edilir.

Ayak fonksiyonu veya bacak ayarı, alt vücudu yükseltir ve indirir. Diz ve ayakların yükseltildiği bu fonksiyonda hasta karyolası bir sandalye şeklini alır. Ayak fonksiyonu kan basıncı ve kalp için gerekli olan önemli bir fonksiyondur. Alt vücuttaki şişmeyi önlemek için ayakucu el kumandası yardımıyla kolayca yükselir. 2 motorlu, 3 motorlu ve 4 motorlu hasta karyolaların tümüzde ayak yükseltme pozisyonu mevcuttur.

Yükseklik ayarlama pozisyonu karyolayı yerden yükseltmek için evde kullanılan karyolaların güvenlik ve rahatlık özellikleri açısından en önemli fonksiyondur. İki motorlu hasta karyolasında yükseklik ayarı bulunmaz. Üç motorlu hasta karyolası ve dört motorlu hasta karyolasında yükseklik ayarı bulunur. Bir bakıcı veya doktorun hastayı tedavi ederken yatağı ergonomik bir yükseklikte ayarlanmasına olanak tanır. Tekerlekli sandalyeye hasta transferini kolaylaştırmada hasta karyolası sandalye ile aynı yüksekliğe çıkarılabilir. 

Trendelenburg fonksiyonu, karyolada yatan hastanın başını aşağı indirirken ayaklarını yükseltir. Hastanın eğimli olarak sırtı üzerine dinlendiği pozisyon olarak bilinir. Tıp uzmanları belirli ameliyatlar esnasında veya solunum, kan dolaşımı gibi sorunları olan hastalarda trendelenburg pozisyonunu kullanır.

Ters Trendelenburg fonksiyonu Trendeleburg fonksiyonunun tersini yapar. Başı yükseltirken ayakları indirir. Trendelenburg ve Ters Trendelenburg hareketleri 4 motorlu hasta karyolalarına özgü fonksiyonlardır. Diğer hasta karyolası modellerinde bulunmazlar.

Hasta Karyolası Fiyatı Neye Göre Değişir?

Çok çeşitli hasta karyolası medikal firmalar tarafından üretilir ve kullanıcılarına özellikleri tanıtılarak sunulur. İlk olarak karyoladaki kullanım amacı belirlenir ki bunlar motor sayısını arttırırken doğrudan fiyata etki eden unsurdur.

Sırt ve ayak kaldırma fonksiyonuna sahip 2 motorlu hasta karyolası, dual motorlu hasta karyolası veya çift motorlu hasta karyolası olarak da bilinir, en ekonomik modelleri içinde barındıran gruptur. Az yer kaplamaları ve evde kullanım bakımından sık sık tercih edilirler. Fiyat açısından diğer modellerden daha uygundur.

Sırt, ayak ve yükseklik fonksiyonlu olan 3 motorlu hasta karyolası ikinci sırada uygun fiyatlara sahiptir. 4 motorlu hasta karyolası ise grup olarak çok fonksiyonlu ve taşıma kapasiteleri en yüksek grup oldukları için diğer karyolalara göre yüksek fiyatlıdır.

Motorlu Hasta Karyolası mı Manuel Hasta Karyolası mı?

Hastanın sırt pozisyonu veya sırt/ayak pozisyonunun kol gücü ile yükseltildiği hasta karyolası modellerine Manuel Hasta Karyolası denir. Motor gücü ile çalışmayan, el kumandası bulunmayan modellerdir.

Motorlu hasta karyolası ise bilindiği üzere motor ve dolaylı olarak el kumandası ile hasta karyolasına pozisyon vermeyi sağlayan ürünlerdir. İki model arasındaki ayırıcı özellik motorlu veya motorsuz olmalarıdır. Manuel karyolalar, motorlu karyolalara göre daha uygun fiyatlıdır. Bütçe ve konfor bağlamında bu iki model arasında tercih yapılmalıdır.

Motorlu hasta karyolasının en büyük avantajı hastanın kendi başına karyolasına pozisyon verebilmesidir. El kumandası ile hasta sırt/ ayak/ yükseklik fonksiyonlarını çalıştırabilir. Buna karşılık manuel karyolalarda bakıcı kontrolü etkindir. Manuel modeller tek ayarlı veya çift ayarlı olarak ikiye ayrılır.

Yatak Yaraları Nedir? Nasıl İyileşir?

Yatak yarası, ülser yarası veya bası yarası olarak bilinen baskı sebebiyle cildin yüzeyinde veya daha derininde meydana gelen cilt bozulmalarıdır. Bu yaraların ortaya çıkmasında en büyük etken hasta hareketsizliğinden kaynaklı vücudun belli bölgelerinde artan basınçtır.

Basınç yaralarının şiddeti 1. seviyeden 4. seviyeye kadar değişkenlik gösterir. Kısa zaman içerisinde fazla basınç nedeniyle veya daha uzun sürede daha az basınç uygulandığında meydana gelebilir ve şiddet derecesi farklılık gösterir. Ekstra basınç kan dolaşımını önler ve cilt ihtiyacı olan besin ile oksijenden yoksun kalır, bu da yaraların oluşumuna yol açar.

Bası yaraları insanların, özellikle yaşlıların sağlık koşullarını etkileyerek yatakta yatmayı veya oturmayı zorlaştırır. 65-70 yaşın üzerindeki kişiler, yaşlılıktan ötürü hareket etme zorluğu daha yüksek olduğundan yatak yaralarına karşı savunmasızdırlar. 

Yaraların tedavisi ve iyileşme süreçlerini hızlandırmak için pansuman, jel ve kremler kullanılır. Bazı insanların 1. seviye, az şiddetli yatak yarası problemleri küçük pansumanlarla giderilebilirken bazı insanlarda daha ciddi yaralar vardır. Yatak yarası şiddeti ve tedavi yöntemi hakkında doğru ve kesin bilgi için doktorunuza danışmak gereklidir.

Devamlı yatan kişilerde omuzlarda, dirseklerde, başın arkasında, kulak kenarlarında, dizde, ayak bileğinde, topuklarda, ayak parmaklarda, omurgada ve kuyruk kemiğinde yara oluşumu riski yüksektir. Avrupa Basınç Ülseri Danışma Paneli derecelendirme sistemi (European Pressure Ulcer Advisory Panel Grading System) 4 seviye ülser yarası vardır. Yukarıda bahsettiğimiz gibi 1. seviyeden 4. seviyeye kadar artan yatak yarası şiddeti dereceleleri vardır.

Yatak yarası olan kişi doktor kontrolündeki tedavisine devam ederken bakımın hasta bakıcı veya hasta yakınları tarafından dikkatle yapılması gerektiği unutulmamalıdır. Ülser yaraları üzücü, can yakıcı ve asıl tedaviyi zorlayıcı olabilir, bu nedenle yara oluşmadan önce önlem almak gereklidir. Düzenli olarak hastanın yatış pozisyonunu değiştirmek ve vücudun hassas bölgelerindeki yara oluşumunu engellemek için özel olarak üretilmiş havalı yatakları kullanmak bu önlemlerden birkaçıdır.

Yüksek konfor sağlanan bakımda bile yatak yaraları oluşumu engellenemeyebilir. Olabildiğince hastayı temiz tutmak, vücudundaki baskıyı ve nemi azaltmak ana hedefler haline gelmelidir.

Havalı Yatak Çeşitleri

Baklava tipi havalı yatak ve boru tipi havalı yatak çeşitleri olmak üzere ikiye ayrılan havalı yataklar, motor ile çalışan bir adet şişme özellikli şiltesi ve şişirme borularıyla kullanılır.

Boru tipi havalı yataklar da kendi içinde kalınlık açısından farklılık gösteren çeşitlere sahiptir. 8 cm, 9,5 cm ve 12 cm olarak farklı kalınlık boyutlarında üretilirler. Bazı boru tipi havalı yataklarda ventilasyon özelliği bulunurken bazı yataklarda bu özellik görülmez. Ventilasyon özelliği belirli borularda bulunur ve özellikle kişinin bel bölgesine temiz hava üfleyerek nem oluşumunun önüne geçilir. Yatak yarası oluşumunda kullanılacak havalı yataklarda ventilasyon özelliği ayrı bir önem taşır.

Boru tipi havalı yatakların bir de 30 veya 45 derece pozisyon veren boru tipi havalı yatak modelleri vardır. Pozisyon veren yataklar kişinin sağ ve sol bölgesindeki yara oluşumunu veya basıncı azaltmayı sağlayan, ventilasyon özellikli havalı yataklardır.

Hasta Karyolası Temel Farklılıklar

Motorlu, tam otomatik hasta karyolası başlık, korkuluk, motor sayısı özellikleri ile biririnden hem görünüş hem işlev olarak birbirinden ayrılır.

Hasta karyolası başlıkları ahşap, demir ya da abs malzemeden üretilmiş olabilir. Genellikle başlıkları, ki ayak kısımındaki koruyucu parça da başlık olarak adlandırılır, karyola çerçevesinden sökülebilir. Mobilya görünümü için ahşap başlıklı bir hasta karyolası tercih edilirken hastane görünümü için abs başlıklı karyola tercih edilir. Her başlık antibateriyeldir, kolay temizlenir ve dayanıklıdır.

Korkuluklar da yine görünüm ve işlev anlamında bazı farklılıklara sahiptir. Tüm korkuluklar aşağı-yukarı hareket eder, dayanıklı ve sert bir yapıya sahip oldukları için kişiye destek sağlarlar. Demir korkuluklu, alüminyum korkuluklu ve abs korkuluklu hasta karyolası modelleri en çok karşılaşılan modellerdir.

Bir diğer ve en önemli farklılık motor adetleridir. 2 motorlu, 3 motorlu, 4 motorlu ve 5 motorlu hasta karyolası modelleri üretilir. 5 motorlu hasta karyolaları genellikle yoğun bakımlarda tercih edilen modellerken 2, 3  ve 4 motorlu hasta karyolaları evde, hastanede hasta bakımı yapılacak her ortamda tercih edilebilir.

Kiralık Hasta Karyolası Grubundaki Ürünler
  1. Ev Tipi 2 Motorlu Hasta Karyolası 

  2. ABS Başlıklı 2 Motorlu Hasta Karyolası

  3. Full ABS 2 Motorlu Hasta Karyolası

  4. Abs Başlıklı 3 Motorlu Hasta Karyolası

  5. Full ABS 3 Motorlu Hasta Karyolası

  6. Full ABS 4 Motorlu Hasta Karyolası

Yukarıdaki hasta karyolası modellerinden istenilen ve hastaya uygun görülen hasta karyolası kiralama kapsamı içindedir. Kiralık hasta karyolası İzmir ilimizin tüm ilçelerine teslim edilir, kurulumu yapılır ve hasta bakıcıya ürün kullanımı gösteririlir.

Karyolalarda teknik arıza ve diğer problemlerde kendi servis ekibimizle sizlere hizmet vermekteyiz.

Kiralık Hasta Karyolası Grubunda Olmayanlar
  1. Klozetli 2 Motorlu Hasta Karyolası

  2. Ahşap 2 Motorlu Hasta Karyolası

  3. Ahşap 3 Motorlu Hasta Karyolası

Kişiye özel olan klozetli hasta karyolası hijyen açısından kiralamaya müsait olmayan bir hasta karyolasıdır. Tek bir kişinin kullanması için klozetli olarak üretilirler, başka biri tarafından kullanılmazlar.

Ahşap 2 motorlu hasta karyolası ile ahşap 3 motorlu hasta karyolası modelleri ahşap yapının bozulmaması için kiralık hasta karyolası kapsamı dışındadır.

ABS'li Motorlu Hasta Karyolası 
Abs özellikli karyola başlıkları kolay temizlenebilir antibakteriyel başlıklardır. Hasta odalarında kullanılan ve abs malzeme yapısı nedeniyle beğenilen modeller abs başlıklı veya full abs hasta karyolalarıdır.

Abs başlıklı hasta karyolası korkulukları Abs malzemeden üretilmez yalnızca karyola başlıkları abs malzemeden üretilir. Full Abs hasta karyolasının ise hem başlıkları hem de korkulukları absden oluşur. Korkuluklar bağlamında en rahat kullanıma sahip modeller full abs motorlu hasta karyolalardır. Abs malzemenin yanında korkuluklarda amortisör sistemi bulunur, bu sistem korkulukların aşağı-yukarı yön işlevini kolayca yerine getirir.


Abs Başlıklı İki Motorlu Hasta Karyolası

  • Abs Başlıklı 2 Motorlu Hasta Karyolası

  • Abs Başlıklı İki Motorlu Hasta Yatağı

  • Abs Başlıklı İki Motorlu Hasta Karyolası



Full Abs İki Motorlu Hasta Karyolası

  • Full Abs 2 Motorlu Hasta Karyolası

  • Full Abs 2 Motorlu Hasta Yatağı

  • Full Abs İki Motorlu Hastane Karyolası

Ürün fotoğraflarında görüldüğü gibi karyola başlıkları aynı, korkulukları farklıdır. Üç motorlu hasta karyolası çeşitlerinde de Abs başlıklı 3 motorlu hasta karyolası ve Full Abs 3 motorlu hasta karyolası olmak üzere farklı iki ürün bulunur.

Hasta Karyolası Ölçüleri 

Hasta karyolası ölçülerinde genellikle büyük farklar olmamakla birlikte uzunluk ve genişlik modelin özelliğinden kaynaklı olarak değişir. Tüm hasta yatakları ise sabit bir ölçüye sahiptir: 190 cm x 90 cm. Hasta yatağı kalınlığı ise 10 cm ila 15 cm arasında isteğe göre tercih edilir.

Demir korkuluklu hasta karyolaları genellikle 2 metre uzunluğunda ve 1 metre genişliğindedir. Abs başlıklar ve korkuluklara sahip modellerde bu ölçüler artmaktadır. Abs başlıklar her iki başlıkta yaklaşık 5'er cm fark yaratır. 2 metre 10 cm uzunluğunda hasta karyolası ölçüleri vardır. Bunlara ek olarak abs korkuluklara sahip modellerde genişlik 1 metreden fazladır. Amortisör destekli oldukları için korkulukları hareket ettirirken ekstra bir boş alana ihtiyaç vardır.